Авантура

На почетокот на идејата ни стои дека…….

}        Секој македонски граѓанин би требало да ја спознае и осознае својата татковина

         Осознавање на вистинската „големина“, „длабочина“ и „широчина“ на Македонија

         Зголемување на знаењето за културните и природните богатстства на Македонија и последователно зголемена почит, гордост и љубов на македонските граѓани кон својата родна земја

         Секое стекнување на нови знаења може да се претвори во вистинска авантура

Што е авантура?

}        Што точно претставува авантурата?

}        Како да препознаеме дали тоа нешто е навистина авантура?

Што е авантура?

}        Ричард Бенгс (светски признаениот авантурист) вели дека под авантура се подразбираат многу работи – но едно нешто им е заедничко…

         Ти го забрзуваат пулсот, те стимулираат, ти ги палат синaпсите и…

         Ја будат светлината во тебе…

}        А off-road авантурите токму тоа и го прават!

Најважното нешто што би ви го кажале……..

}        Најважното нешто што би сакале да го кажеме е дека навистина, нашата Македонија е најпознатата неоткриена земја на планетава…

        Македонија е ветување за една навистина назаборавна авантура

         Македонија е вистински предизвик на кој ниеден „професионален“ авантурист не може да му одолее

Кога патуваме……

}        Патувајќи откриваме различни места, различни луѓе, различни начини на живеење… И токму тоа ги прави патувањата да се неодоливи

         Кога патуваме со off-road возило, чувството на откривање нешто ново и различно се проширува и збогатува дополнително и со нови нивоа на забава

         Се отвара врата кон еден потполно нов свет, кој нестрпливо чека на вас

–         4х4 во Македонија: живеј го животот и уживај во новите искуства

Нов стандард за патување…….

}        Off-road рутите и авантурите како нов стандард за патувања, рекреација, спорт… патувањето во off-road конвои е нов и навистина голем предизвик за секој негов учесник

}        Учесниците во off-road турите бараат нови и подлабоки предизивици од типот на

Непроодни и правливи патишта до тешко пристапни места

Егзотични локации, недопрена природа

Архаични заедници

Заборавени традиции

Автохтона архитектура

 Зошто би ни поверувале?

}        Затоа што…

         Македонија е мала но прекрасна земја

–         Нуди уникатна комбинација од природни убавини, ретки традиции и микс од различни култури

–         Секогаш била и ќе биде горда на својата првокласна и неспоредлива гостопримливост

         Македонија е пребогата во секој поглед

–         Во неа навистина има многу (квантитативно и квалитативно) и дефинитивно има од се по малку – за сечиј вкус и по сечија мерка

         Македонија е нешто како „Островот на богатството“, таа е планета сама по себе…

Пораките на 4х4.мк

  1. Ние знаеме како да се доближиме до вашиот начин на размислување и рекреација
  2. Ние секогаш ви даваме максимална слобода: секој поединечно може да одбере по свој вкус и во согласност со своите интереси и можности…
  3. И се разбира, ние секогаш ги промовираме вистинските вредности, и знаеме како на наједноставен начин  да ви овозможиме да ја доживеете вашата лична авантура

 

АВАНТУРА БЕЗ ГРАНИЦИ

contact@4×4.mk