Сабота, 04.01.2014

Пролет е, па што!

Деталите тука

Поречие-кампинг

деталите тука

 

Поздрав,

4×4.мк Тим

Галичица-кампинг

деталите тука

20-21.07.2013

Република Вевчани

 

Детали тука

СОСТАНОК
ПО ПОВОД ТРИ ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА OFF ROAD КЛУБОТ 4Х4.МК СОСТАНОКОТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО ЧЕТВРТОК НА 31.10.2013 ВО 20:00 часот ВО Кафе бар PIAZZA LIBERTA, СПРОТИ ГИМНАЗИЈА ЈОСИП БРОЗ-ТИТО.

Поздрав,

4×4.мк Тим

Сабота, 29.12.2012, Кондициона рута – Полигон

Зборно место- Бензинска пумпа Макпетрол -Автокоманда

Време- 09:00 часот

Ручек- Сите по дома

4х4.мк Тим

Состанок
ЧЕТВРТОК, 29.05.2014, 20:00 часот, Кафе бар ФОКС (FOX), ПОМЕЃУ ПЕДАГОШКА И ВЕРО (vero) ТАФТАЛИЏЕ.

Поздрав,

4×4.мк Тим

Сабота – Недела 01-02.12.2012, Авантура Малешево

 

4х4.мк Тим Авантура Малешево, Сабота – Недела, 01-02.12.2012
Зборно место Бензинска  пумпа Макперол – Автокоманда (на излез од Скопје)
Тегнување Сабота, 01.12.2012, 08:00 часот
Траса Скопје – Делчево – Пехчево – Берово – Скопје
Должина 450 км.
Асфалт 350 км.
Off road 100 км.
Hiking Индивидуални кратки прошетки
Тежина 2 / 3 ( лесно / средно )
Категорија Семејна / Авантура
Времетраење Викенд
Терен Шумски патишта, на места кал и вода
Прогноза Дополнително
Спиење Мотел Идила – Пехчево
Трошоци Индивидуално
Учество Возила со минимум АТ (all terrain) гуми
Опрема Препорачана опрема од Правилникот за учество, А/Т или М/Т гуми
Котизација Нема
Н. висина Мин. 246 мнв. Макс. 1.960 мнв.
Пријавување contact@4×4.mk
4x4 3_resize

 

4х4.мк Тим
Кал до колена, 17.03.2012
Зборно место Бензинска станица ЛУК ОИЛ, Првомајска – населба 11 Октомври
Тегнување Сабота, 17.03.2012 во 09:00 часот
Траса Скопје-Зелениково-Велес-Катланово-Скопје
Должина 120 км.
Асфалт 80 км.
Off road 40 км.
Hiking Индивидуални кратки прошетки
Тежина 3
Категорија Семејна
Времетраење Еднодневна
Терен Шумски патишта и макадам, на места кал, вода и снег
Прогноза Дополнително
Храна Индивидуално
Трошоци Индивидуално
Учество Подготвени возила за вакви услови
Опрема Препорачана опрема од Правилникот за учество, А/Т или М/Т гуми
Котизација Нема
Алтитуда Мин. 246 мнв. Макс. 600 мнв.
Пријавување Сите што ќе се појават на зборното место

Поздрав,

4х4.мк

Авантура Македонија 2012

 

4х4.мк Тим
Авантура Македонија 2012, 24.05. – 27.05.2012
Зборно место Бензинска станица Макпетрол – Автокоманда, на излез од Скопје
Тегнување 24.05.2012 во 07:30 часот
Траса Скопје-Крива Паланка-Пониква-Плачковица-Скопје
Должина 500 км.
Асфалт 260 км.
Off road 240 км.
Hiking Индивидуални кратки прошетки
Тежина 2/3 (лесно/средно)
Категорија Семејна
Времетраење Повеќедневна, ноќевања во манастир, мотел и планинарски дом
Терен Шумски патишта и макадам, на места кал, вода и стрмнини
Прогноза Дополнително
Храна Делумно обезбедена
Трошоци Индивидуално
Учество Прикладен терен за SUV возила без редуктор со 4х4 погон
Опрема Препорачана опрема од Правилникот за учество, А/Т или М/Т гуми
Котизација 6.150,00 МКД/лице или 100,00 Euro/лице (членови 5.535,00 МКД/лице)
Алтитуда Мин. 246 мнв. Макс. 2.252 мнв.
Пријавување contact@4×4.mk , заклучно со Четврток, 17.05.2012, 24:00 часот


Програма:

 

Прв ден – 24.05.2012, Четврток, 180 км. (асфалт 100 км., off road 80 км.)

07:30 – 08:00       собир на бензинска станица “Макпетрол” – Автокоманда

08:00 – 09:00       Скопје – Св. Ѓорѓи, Старо Нагоричани, асфалт 55 км.

09:00 – 09:30       Св. Ѓорѓи - разгледување на локалитетот

09:30 – 10:00       Св. ЃорѓиПелинце, асфалт 10 км.

10:00 – 10:30       Пелинце – пауза и разгледување

10:30 – 12:00       ПелинцеКокино, off road 20 км.

12:00 – 13:00       Кокино – разгледување на локалитетот

13:00 – 15:00       Кокино - Цоцев камен, off road 40 км.

15:00 – 16:00       Цоцев камен - разгедување на локалитетот

16:00 – 17:00       Цоцев камен - Куклица, off road 15 км.

17:00 – 18:00       Куклица – разгледување на локалитетот

18:00 – 19:00       Куклица - Крива Паланка, off road 5 км., асфалт  35 км.

19:00 – ………        манастир Св. Јоаким Осоговски – сместување, вечера и ноќевање

НАПОМЕНА: Во текот на денот неколку пати ќе направиме кратки паузи за одмор, разгледување и фотографирање, исто така неколку пати ќе ја прегазиме Крива река и еднаш реката Пчиња, во зависност од временските услови, водостојот на реките може да бите и над очекуваното ниво.

Втор ден – 25.05.2012, Петок, off road 65 км.

08:00 – 09:00       манастир Св. Јоаким Осоговски – појадок (качамак, сирење и кисело млеко)

09:00 – 10:00       разгледување на Манастирот Св. Јоаким Осоговски

10:00 – 11:00       Св. Јоаким Осоговски - Калин камен, off road 10 км.

11:00 – 12:00       Калин камен - пауза и разгледување

12:00 – 13:00       Калин камен - Царев врв (2.085 мнв.), off road 10 км.

13:00 – 14:00       Царев врв - пауза и разгледување

14:00 – 15:00       Царев врв - Руен (2.252 мнв.), off road 10 км.

15:00 – 16:00       Руен – разгледување и пауза за ручек (ланч пакет)

16:00 – 19:00       РуенПониква, off road 35 км.

19:00 – ………        Осоговски Бисер – сместување, вечера (дивеч) и ноќевање

Напомена: Во текот на денот неколку пати ќе направиме кратки паузи за одмор, разгледување и фотографирање. Доколку временските услови дозволуваат ќе се обидеме да се искачиме на врвот на Осоровските планини – Руен, во спротивно ќе продолжиме кон Пониква и мотелот Осоговски бисер.

Трет ден – 26.05.2012, Сабота, 105 км. (асфалт 35 км,. Off road 70 км.)

08:00 – 09:00       Осоговски Бисер - појадок

09:00 – 10:45       Поникваманастир Св. Спиридон,off road 20 км.

10:45 – 11:15       манастир Св. Спиридон- пауза и разгледување

11:15 – 11:30       манастир Св. Спиридон, – манастир Пресвета Богородица, асфалт 3 км.

11:30 – 12:00       манастир Пресвета Богородица - разгледување и пауза во ресторант Злетовица

12:00 – 12:30       манастир Пресвета Богородица - Лесновски манастир, асфалт 12 км.

12:30 – 13:30       Лесновски манастир – пауза и разгледување

13:30 – 14:30       Лесновски манастир – Кратово, асфалт 20 км.

14:30 – 15:30       Кратово – пауза за ручек (Пастрмајлија) и разгледување на подземните тунели

15:30 – 17:00       Кратово – Кочани, асфалт 45 км..

17:00 – 19:00       Кочани – Плачковица (Туртел 1.689 мнв.), асфалт 5 км., off road 20 км.

19:00 – 20:00       Туртел – планинарски дом Вртешка, off road 10 км.

20:00 – ……..         планинарски дом Вртешка – сместување, вечера (печено прасе) со музика и ноќевање

Напомена: Во текот на денот неколку пати ќе направиме кратки паузи за одмор, разгледување и фотографирање. Во планинарскиот дом Вртешка има доволен број ќебиња но доколку сметате за потребно може да си понесете сопствена вреќа за спиење.

Четврт ден – 27.05.2012, Недела, 155 км. (асфалт 135км., off road 20 км.)

08:00 – 09:00       планинарски дом Вртешка – појадок, прошетка и разгледување

09:00 – 11:00       планинарски дом Вртешка – Коџалија и Аликоч (Јуручки села) off road 10 км

11:00 – 12:00       Јуручки села – Радовиш – асфалт 10 км.

12:00 – 13:00       Радовиш – Ѓаволски ѕид, асфалт 20 км, off road 10 км.

13:00 – 15:00       Ѓаволски ѕид - пауза и разгледување

15:00 – 17:00       Ѓаволски ѕид - Скопје, off road 10 км., асфалт 80 км.,

Напомена: Во текот на денот неколку пати ќе направиме кратки паузи за одмор, разгледување и фотографирање.

Износ на котизација  6.150,00 МКД/лице или 100,00 Евра/лице.

За членовите на клубот 4×4.мк попуст од 10 % или 5.535,00 МКД/лице.

Податоци за уплата на котизација:

Корисник:           Офф роуд клуб 4х4.мк

Банка:                 Стопанска банка А.Д. – Скопје

жиро сметка:       200002252365212

цел на дознака:   Уплата на котизација за Авантура Македонија 2012

износ:                 6.150,00 денари (за членови на клубот 5.535,00 денари).

По извршената уплата ќе добиете официјална потврда за учество и ќе бидете впишани во списокот на учесници.

Во износот на котизацијата се вклучени, маици за сите учесници со логото на  АВАНТУРА МАКЕДОНИЈА 2012, за сите учесници, по една брошура за секое возило со програмата и детален опис на локациите кои ќе бидат посетени, по две налепници со логото на АВАНТУРА МАКЕДОНИЈА 2012 за секое возило и сите наведени ноќевања и оброци.

Во износот на котизацијата не се вклучени оброците кои не се наведени во програмата, пијалоците и сите индивидуални трошоци (гориво, дополнителна храна, пијалоци и сл).

Пожелно е да понесете вреќа за спиење, топла облека и соодветни (планинарски) обувки.

Тајмингот наведен во програмата ќе биде строго почитуван, ве молиме да се придржувате до истиот.

Пополнете ја оваа пријава за Авантура Македонија 2012 и копија од истата пратете на contact@4×4.mk или fax + 389 2 3290 527

Список на пријавени учесници.

Со пријавување потврдувате дека сте го прочитале, разбрале и го прифаќате Правилникот за учество .

Р.бр. Возач Патници Возило
0/MKD
Владо Симона, Деница, Максим Jeep Cherokee 2.5 TD
1/MKD Даниел Лела Mitsubishi Pajero 2.8 TD
2/MKD Марјан Lada Niva 1.7i
3/SRB Сале Денис Jeep Cherokee 4.0
4/MKD Ема Jeep Cherokee 2.5 TD
5
6
7
8
9
10
00/MKD
Крсте Магдалена Jeep Cherokee 4.0

НАПОМЕНА: Бројот на учесници е ограничен на 40 лица.

Поздрав,

4х4.мк Тим